Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

måndag 24 augusti 2015

Vild, Cheryl Strayed

När Cheryl skiljer sig byter hon sitt efternamn till Strayed, vilket betyder ungefär bortsprungen eller vilse. Det är precis vad som har hänt henne också.

Cheryls fantastiskt levnadsglada mamma har gett Cheryl och hennes två yngre syskon så mycket kärlek att de inte farit så illa, trots att de vuxit upp under mycket fattiga omständigheter. Trots deras våldsamma pappa, som mamman till slut lyckades ta sig loss från. Så blir mamman sjuk i cancer och dör väldigt hastigt, endast 45 år gammal. Själv är Cheryl nu 22. Hennes liv rasar samman. Hon klarar inte av att slutföra sina collegestudier. Hon är otrogen mot sin man med flera andra män och äktenskapet kraschar. Hon börjar ta droger och är allmänt på väg utför. Så en dag, år 1995, fyra år efter mammans bortgång, ser hon en guidebok om Pacific Crest Trail i en butik. Hon bestämmer sig att göra vandringen längs leden och börja nästan ända nere i Mexico och vandra upp genom Kalifornien. Genom öken, över bergen i Sierra Nevada. Ensam, själv, solo, utan någon annan än sitt huvud och sina tankar. Och Monstret förstås, hennes jättepackning som hon släpar på i 200 mil och i 100 dagar. Hon som aldrig vandrat på det här sättet förut….

Boken handlar om hur man bär bördor man egentligen inte klarar av. En fascinerande biografi om en otroligt envis och beslutsam tjej. Allt annat har hon misslyckats med, men det här har hon bestämt sig för att klara av. Läs den och se sedan den utmärkta filmen med Reese Witherspoon, så du får njuta av lite vackra vyer också!2 kommentarer:

  1. Verkligen, och Kaliforniens natur är värd att besöka även om man inte vandrar såhär långt!

    SvaraRadera