Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

söndag 12 april 2015

Kanada, Richard Ford

Jag blir alltid så fundersam, ska jag verkligen blogga om böcker jag inte tyckte särskilt mycket om? Men det kan ju vara bra för folk att veta att denna upphaussade bok faktiskt inte är så märkvärdig. Boken har ändå ett intressant tema och den har sina poänger. Låt inte ditt förflutna förstöra ditt liv. Och bankrån är inte ett bra sätt att lösa sina ekonomiska problem, till exempel.

Montana, någon gång på 1950-talet. Bev och Neva är ett par som aldrig skulle blivit till. De blir ändå till, på grund av att tvillingarna Dell och Berner blir till. Bev och Neva är för unga för att våga något annat än att gifta sig.

Åren går. Bev har svårt att ta sig vidare efter en karriär i militären och han har en hel del skumraskaffärer bakom sig. Skulder till indianerna i området gör att han känner sig hotad till livet. Han får då den inte helt intelligenta idén att begå ett bankrån. Han behöver en medhjälpare. För att han inte ska ta med sin då tonårige son Dell, så går Neva med på att hjälpa honom. Ni kanske kan lista ut hur det slutar.

Dell och Berner, tonåringar som sagt, finner nu att de har båda sina föräldrar i fängelse. Rädslan för att hamna på barnhem gör att de försvinner från varandra. Helt olika vägar väntar dem i livet.

Det är egentligen ingen dålig bok. Problemet med boken är framförallt det långsamma tempot. Det blir väldigt segt…. Jag har läst två andra böcker under tiden som jag tagit mig igenom detta. Dessutom har man valt ett väldigt jobbigt teckensnitt i boken som gör att jag funderar på om jag blivit gammal och översynt. Nja, ljummet betyg från mig.

2 kommentarer:

  1. Detta är en bok jag tvingades ge upp. Den tog alldeles för lång tid, den är långsam, sprängfylld med stoff och det är alldeles för mycket berättande enligt min smak!

    SvaraRadera
  2. Ja, lite mindre analyserande hade den mått bra av!

    SvaraRadera