Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

torsdag 30 april 2015

Geim, Anders de la Motte

Jag kom just på att detta är nog ingen deckare. För då ska det egentligen handla om mord eller hur är det? Fast det har hänt ett mord i det förflutna, vilket påverkar och binder samman de två huvudkaraktärerna i denna bok mycket starkt.

Så till den mer dagsaktuella handlingen då. HP åker pendeltåg. Han är en strulig kille med ett fängelsestraff i bakfickan. Men idag åker han som sagt bara lite pendeltåg. Så tittar han ned på sätet bredvid sig och ser en mobiltelefon. Vilket flyt, gött! Den kan han säkert sälja. När han börjar fingra på den vaknar den till liv och ställer en fråga; ”Wanna play a game?” Och HP, som den spelare han är, han kan inte låta bli. Plötsligt är han fast i ett reality-spel som både ger pengar och cyber-uppmärksamhet. HP känner sig mer stimulerad än på länge och han bryr sig till en början inte om att uppdragen blir allt farligare och galnare. Så en dag går det lite väl långt…

”Personskyddskoordinator” Rebecca Normén har väckt sina chefers intresse. Hon får allt mer komplicerade uppdrag vad gäller olika höjdares personliga säkerhet. Hon har full kontroll på det mesta. Tills en dag någon kastar ett tungt föremål genom vindrutan när hon och kollegan åker under en bilbro.

Jag fick denna bok rekommenderad av min kompis som är bibliotekarie. Det är den första boken i en serie på tre böcker, som rekommenderas till tonårskillar som aldrig annars läser något. Kan förstå om de gillar den här, det gör jag också. Högt tempo, lättläst och förstås väldigt dagsaktuellt. Språket är också ett annat än man är van vid, nu när man närmar sig 40. Det gäller att hänga med i snacket, serrö! Ska raskt gå och låna bok nummer två, för det här var riktigt spännande!

2 kommentarer:

  1. Har läst denna och gillar den mycket. Har även köpt de andra två och hoppas hinna läsa dem snart.

    SvaraRadera
  2. Jag har också fått tag på nummer två och tre nu! Tur att det är långhelg!

    SvaraRadera