Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

söndag 10 maj 2015

Skulden, Jodi Picoult

Jodi Picoult, namnet är kanske bekant? I så fall är det troligen för att du hört talas om ”Allt för min syster”, som också blivit till en utmärkt film. Det här är mitt tredje besök i Picoults bokvärld. Förutom den förstnämnda så har jag har även läst en bok som heter ”Försvinnanden”. Picoult tar sig gärna an kontroversiella ämnen och så även denna gång.

Stjärnadvokaten Ellie är närapå utbränd och ska ta time-out. Det går sådär. Hon åker hem till Pennsylvania och sin faster Leda, men blir snart inblandad i en mystisk händelse på en amish-gård i närheten. En nyfött spädbarn har hittats dött och man misstänker att den lille pojken kvävts ihjäl av sin nyblivna mamma. Men vem är den nyblivna mamman? Den 18-åriga dottern på gården, Katie, har uppenbarligen fött barnet, men hon vägrar erkänna att barnet är hennes och hon kan inte/vill inte minnas vad det var som hände.

Ellie tar på sig fallet. Under utredningens gång får Katie en slags husarrest och Ellie blir satt att bevaka henne på gården. Ellie får en unik inblick i amish-folkets liv och traditioner. Hon börjar förstå hur långt från Katies personlighet det skulle vara att ta en annan levande varelses liv…
Picoult är ett säkert kort om man vill läsa en bra bok. Själva berättandet av mordhistorien har sina luckor. Det är ganska så långdraget, för ärligt fattar man ganska omgående hur det hela hänger ihop. Det hela räddas upp av att det är mycket intressant att få veta lite mer om amish-folket och att Picoult skriver väldigt bra och underhållande. Så sammantaget; En bra bok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar