Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

söndag 27 november 2016

Skuggan av ett år, Hannah Richell

Det har gått ett antal månader sedan Lila fick missfall. Hon anklagar sig själv, eftersom det hände när hon föll nedför en trappa, men minnet av händelsen är dolt. Sorgen är däremot högst påtaglig. Så kommer det ett brev om att Lila fått en liten stuga i gåva från en anonym givare. Hon beger sig till stugan, som ligger ensligt vid en liten sjö. Kanske kan en renovering av stugan hjälpa till att läka hennes sargade själ? Väl där möts hon av en märklig deja-vu-känsla.

Trettio år tidigare får vi följa Kat, som just avslutat sina universitetsstudier. Det innebär också att hon måste skiljas från sina studiekamrater, något de alla tycker är jobbigt. Särskilt plågsam är tanken på att skiljas från Simon, killen hon varit olyckligt kär i hela studietiden. I gänget finns också Mac och han kommer på att de ska göra en sista utflykt tillsammans till en liten stuga som han känner till. Väl där bestämmer sig gänget för att stanna där som husockupanter. Nu börjar ett år som påminner om dagens doku-såpor vi ser på TV. Det blir inte bättre av att Kats syster Freya dyker upp och ansluter sig till gruppen.

En thriller om besatthet och syskonrivalitet som tar sig otäcka former. Spänningen stiger allteftersom i den förrädiskt idylliska lantmiljön.

Jo, men jag gillade det här, förutom… Näe nu ska jag inte säga för mycket. Men varning för sträckläsning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar