Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

tisdag 31 maj 2016

En enda natt, Simona Ahrnstedt

Det är helt uppenbart varför Simona Ahrnstedt är en så populär författare. Det är av samma skäl som halva befolkningen på jorden (gissa vilken) läst 50 shades of Grey. Just det; sex.

Simona brukar linda in det hela i historiska miljöer, men den här gången har hon valt att skriva i nutid. Dock fortfarande i en helt annan värld än den jag rör mig i, nämligen den fisförnäma finansvärlden. Så av det skälet hade den fortfarande likaväl kunnat utspela sig på 1600-talet för min del.

Natalia föddes in i en rik elitfamilj och har genom livet på de finaste skolor som finns. I familjen de Grip finns även två bröder, men det är Natalia som sliter hårdast och faktiskt har talangen som krävs. Trots det är det storebror som har allt att säga till om. Natalia tror att det beror på att han har snopp och inte hon. Det ska visa sig att sanningen inte är riktigt så enkelspårig ändå.

David kommer från enkla förhållanden och har kämpat sig till att skapa ett av Sveriges skickligaste riskkapitalbolag (öh, eller något sånt…). Han och hans affärskompanjon ägnar sig åt att köpa företag och stycka sönder dem. Nu är han ute efter familjen de Grips företag och för att lära känna sitt offer bjuder han Natalia på lunch. Vad han inte hade räknat med är den våldsamma passion som då uppstår dem emellan…

Jamen där har ni hela boken! Otroligt lättsmält, men när det kommer till relationsbiten är det ändå något som sätter sig. Det är väl det enda som en annan kan relatera till. Eller inte det heller när jag tänker efter! Nåja, ännu en bok som ger underhållning för stunden, för den som inte gillar deckare. Knappt godkänt. Icke mer.

1 kommentar:

  1. Kanske bäst att hoppa över uppföljaren då :)

    SvaraRadera