Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

måndag 27 juni 2016

Jag dödar, Giorgio Faletti

Nu är det sommar och dags för ännu fler deckare. Denne italienske författare har flyttat sig över gränsen till Monaco. Trots världens bästa polis (enligt boken då), står man handfallna och tvingas ta en FBI-agent på tillfälligt besök till hjälp när en seriemördare börjar härja i furstendömet. Det rör sig om en ovanlig galen galning, som påannonserar sina mord genom att ringa in till en lokal radiostation och lämna ledtrådar genom att spela upp särskilt utvald musik. En ledtråd är också att det är särskilt sköna vackra män som råkar illa ut och mördaren tar deras ansikten. Det vill säga, han flår sina offer. Väldigt osmakligt. Men vad ska han ha dessa ansikten till?


Falettis debut från 2002 (på svenska 2007) blev en dundersuccé. Tio år senare blir teknikbeskrivningarna lite sådär, men annars håller det än. 640 sidor spänning utlovas. Fast jag önskar att jag kunde italienska, för de målande beskrivningarna blir fåniga på svenska....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar