Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

måndag 29 februari 2016

Kvinnan på tåget, Paula Hawkins

Den här thrillern fick jag spaning på i London i höstas. Överallt fanns den, på reklampelare, på flygplatsen, i kiosker och förstås på topp-listan i alla bokhandlar. Nu är den på topplistorna i Sverige också. Filminspelning pågår för fullt. Tyvärr inte i London, filmen kommer att utspela sig på amerikansk mark.

Boken tar avstamp, eller snarare tuffar på, på ett tåg mellan en förort och London. På pendeltåget sitter Rachel varje morgon. Från tåget ser hon sitt gamla liv och huset där hon bodde med sin ex-man Tom. Tom bor kvar, men har nu en ny fru, Anna. Med henne har han barnet som Rachel aldrig fick. Men Rachels spanar egentligen inte så mycket på Tom och Anna längre. Hon har hittat ett nytt perfekt drömpar i grannhuset, vars liv hon fantiserar om på vägen till jobbet. Hon har döpt paret till Jason och Jess. Jobbet har hon förresten inte längre kvar, för det går inte så bra att sköta sig på jobbet när man förfallit till alkoholist. Rachel bara låtsas åka till jobbet för att inte tjejen hon hyr av ska ana oråd.

Så en dag ser Rachel något som gör att drömbilden av Jess och Jason spricker. Den spricker än mer när det i tidningen en dag står att Jess, eller Megan som hon egentligen heter, har försvunnit spårlöst. Rachel känner att hon måste hjälpa till. Men vem litar på vittnesmål från en alkoholist?

Jo, men det är bra och jag gillar anti-hjältinnan Rachel. Sedan förstår jag inte riktigt varför just den här deckaren har blivit så omåttligt populär. Men visst, det är väldigt svårt att veta vad som stämmer och om berättarrösten går att lita på. Det gör det spännande in i det sista. Läs!

2 kommentarer:

  1. Jag gillade den också, men kan inte heller riktigt förstå varför just denna blev så hajpad.

    SvaraRadera
  2. Jag är väldigt nyfiken på filmen, den kan bli nåt den...

    SvaraRadera