Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

lördag 12 december 2015

Nattfilm, Marisha Pessl

Förstod aldrig storheten med Marisha Pessls förra bok, Fördjupade studier i katastroffysik. Tyckte den var tröglöst och taffligt skriven. Den här boken tyckte jag mycket bättre om!

Stanislav Cordova är känd som en skygg skräckfilmsregissör vars filmer bara kan ses i hemliga, slutna sällskap, så hemska är de. Så hittas regissörens unga dotter Ashley död under mystiska omständigheter. Journalisten Scott McGrath får en anledning att åter börja nysta i den story kring Cordova som tidigare nästan kostat honom hans karriär.

Scott får oväntad hjälp av Nora, som tog emot Ashleys kappa i garderoben till en restaurang och därmed råkade vara en av de sista som såg Ashley i livet. Den unge Hopper då, vad är hans koppling till Ashley och varför har Ashley skickat ett gosedjur till honom med posten? Trion ger sig ut på farliga äventyr för att ta reda på sanningen.

Spännande, mörk, suggestiv thriller som inkluderar häxriter, barn på spionuppdrag, hemliga tunnlar och nedbrunna hus. Nu säger jag inte mer….

Läs och förundras!

1 kommentar:

  1. Jag tokälskade Nattfilm :). Hennes andra har jag inte läst dock.

    SvaraRadera