Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

lördag 21 november 2015

Mörka platser, Gillian Flynn

”Gone Girl” har du väl läst vid det här laget, eller hur? ”Mörka platser” är utgiven tidigare och det är Gillian Flynns andra bok av tre utgivna.

Libby Day, 7 år, är enda överlevande vittnet till massakern på hennes familj. Storebror Ben, 15 år gammal, blir satt i fängelse, anklagad för mord på sin mamma och två av sina systrar. Det är Libbys vittnesmål som gör att han blir fälld.

Nu har 25 år gått. Libby är en vuxen kvinna med allvarliga personliga problem och utan några ekonomiska resurser. 25 år som sagt, det är ett slags jubileum. Libby blir kontaktad av en mordklubb, som har som hobby att gräva ner sig i gamla, mystiska mordfall. Den här gruppen är helt övertygad om att Ben är oskyldig och de vill att Libby ska hjälpa till med att lösa gåtan kring vad som egentligen skedde den där natten. De lovar Libby pengar och luspank som hon är ställer hon upp. Nu börjar en farlig resa och Libby tvingas tillbaka till sina mörka minnen.

”Mörka platser” är inte lika rasande spännande som ”Gone girl”. Det kanske beror på att den till stor del är en resa tillbaka i tiden. Men sista 50 sidorna, ja då händer det nåt… Hörde att Gillian Flynn har rykte om sig att ge sina kvinnliga huvudrollsinnehavare väldigt osympatiska karaktärsdrag. Inget undantag här, Libby är en ovanligt otrevlig hjältinna.

Betyg från mig? Okej. Medel. Lite spännande blir det till slut. Ganska äckligt. Ganska blodigt. Men jag gillar det där med hjältinnan som är ganska ful och inte överfantastisk på något sätt. Ger trots allt en trovärdighet som man ofta saknar annars. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar