Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

lördag 20 juni 2015

Bubble, Anders de la Motte

Sista boken i en triologi som handlar om de som styr informationen i det digitala samhället, sådär lite diskret bakom kulisserna.

HP försöker hålla sig undan Spelet och har blivit svårt paranoid. Det har han rätt i att vara, Spelet är inte klar med honom än. Han bestämmer sig för att sänka Spelet än gång för alla. För att göra det måste han hitta Spelledaren. Och vem är det?

Rebecka gör karriär i ett privat livvaktsföretag. De har mycket att tänka på, det är ett prinsessbröllop på gång i Stockholm. Så blir Rebecka kontaktad av en äldre herre som påstår sig vara gammal vän till hennes och HPs pappa. I samma veva upplyser banken henne om att hon, eller snarare hennes pappa, hade ett bankfack som ingen rört på decennier. Inte sedan 1986 mer exakt. Minns ni vad som hände 1986?

Det visar sig snart att HP och Rebecka hamnar på varsin sida i en upptrappande hetsjakt på terrorister. Mycket lögner, intrigerande och lurendrejeri.

Fast ändå blir det inte så spännande. För det där med vem som är vän och vem som är fiende, det är inte så svårt att lista ut. Jag fastnade inte för den här lika mycket som de tidigare två böckerna. Det tar sig ändå på slutet. Väldigt nära slutet, typ sista 30 sidorna, så se till att hålla ut till dess!

3 kommentarer:

  1. Läste [geim] för något år sedan och har länge tänkt fortsätta med dessa böcker. Har dem i bokhyllan så jag vet inte varför det inte blivit av.

    SvaraRadera
  2. Har precis börjat läsa andra delen, gillade första jättemycket :)

    SvaraRadera
  3. Ja, det är lättläst och högt tempo, så det är svårt att ha tråkigt!

    SvaraRadera