Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

onsdag 18 mars 2015

Tre sekunder, Roslund & Hellström

Sveriges bästa deckarduo (?) är tillbaka med en riktig tjockis. Det här är mitt tredje besök i en bok av Roslund/Hellström. Varför just den här då? Jo, för ett litet tag sedan var det filmfestival i Berlin. Då tillkännager man tydligen vad som är på gång också. En av nyheterna var att ”Tre sekunder” ska bli Hollywood-action! Coolt! Och inte bara med vemsomhelst, det är självaste Luke Evans som ska spela huvudrollen! Ja, Bard i Hobbitfilmerna ni vet, och Dracula Untold och en massa andra filmer:

Som ni förstår var jag ju bara tvungen att kasta mig över den här boken då…

Vad är storyn då? Om ni inte visste det så använder polisen infiltratörer. Inhyrda småkriminella som gör uppdrag åt polisen, men som kan fortsätta med lite sidoverksamhet när beskyddarna tittar bort. Paula är den bäste av dem alla. I nästan tio år har han infiltrerat den polska narkotikahandeln. Nu blir han satt på sitt svåraste uppdrag; att ta över narkotikahandeln inne på ett stenhårt bevakat fängelse. Problemet är bara att hans senaste sidoverksamhet har orsakat ett mord. Och mord är svårare för Paulas beskyddare att titta bort ifrån. Särskilt när en envis kommissarie som Ewert Grens börjar rota i fallet.

Paula har ett annat liv också. I det livet heter han Piet och arbetar på ett säkerhetsbolag. När han går hem finns det en fru och två små pojkar där.

Det är upplagt för stor dramatik och grymt spännande är det. Vem har sagt att man behöver äta? Eller sova? Klart överskattat när du sitter med den här… Trots att detta är en deckare på 580 sidor, så känns det som det tar ungefär tre sekunder att läsa ut den. Sällan har man sympatiserat så mycket med skurken. Eller är det hjälte han är? I kläm hamnar han i alla fall, Piet/Paula, bokstavligt talat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar