Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

fredag 20 februari 2015

Dålig karma, David Safier

David Safier har lyckats sprida tysk feel-good över hela Europa med denna knasiga bok. Huvudpersonen heter Kim Lange och är en synnerligen framgångsrik, synnerligen egotrippad och synnerligen osympatisk TV-stjärna. Konstigt nog har hon, än så länge, en äkta make som är riktigt vettig och tillsammans har de en liten dotter som behöver henne. Det märker hon knappt, för hon är fullt upptagen med sin karriär. Tills den plötsligt tar slut. För Kim får ett tvättställ från rymden i huvudet och dör knall och fall. Fast hon dör inte riktigt helt. Till sin fasa upptäcker hon att hon blivit återfödd som myra! Något hon också upptäcker är att hon faktiskt inte kan vara utan sin familj. Hon kan inte tänka sig att inte få se sin dotter växa upp. Kim gör nu allt för att åtminstone få vara i närheten av sin dotter, om än bara för att ta en myrtupplur på dotterns kind eller bli kelad med som marsvinsbäbis. För nu börjar en mödosam vandring tillbaka uppåt på karmastegen…

Väldigt snabbläst, rätt kul och med en fin tanke i botten. Lite som en amerikansk sit-com som alltid slutar med en moralkaka. 

2 kommentarer:

  1. Den här är jag så sugen på.

    SvaraRadera
  2. Den är absolut värd några timmar i soffan!

    SvaraRadera