Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

torsdag 22 januari 2015

Oceanen vid vägens slut, Neil Gaiman

Det här är mitt andra försök med Neil Gaiman. Amerikanska gudar gav jag upp ganska omgående. Den här boken är tunnare, drygt 200 sidor. Tur för mig skulle det visa sig.

Boken har legat färdigutläst i en vecka nu, men jag har inte kommit mig för att blogga om den. Jag vet nämligen inte vad jag skriva. Jag har så svårt att berätta vad den handlar om, eftersom jag inte fattar det här, det hela är ju alldeles obegripligt! Kanske behöver man ha ett barns hjärna för att hänga med.

En liten sjuårig pojke råkar ut för en hemhjälp. Som egentligen är ett monster och hela resten av familjen blir alldeles blind och besatt av henne. Fast då kommer det en liten flicka i granngården till hjälp, plus hennes mormor. Och de räddar pojken och hela världen undan undergången. Och undergången visar sig bestå av några fåglar. Eller något åt det hållet i alla fall. Jag begrep inte så mycket som sagt. Jättekonstig bok! Tyckte kanske inte illa om boken direkt, ville mest att den skulle ta slut så att jag skulle få läsa något annat istället….

2 kommentarer:

  1. Men har du aldrig känt känslan av att du ser hur knäpp en person är, men alla andra tycker att hen är trevlig? I min värld som barn så händ såna här saker ganska ofta (och kanske nu med..). Men jag lever kanske i en annan värld?

    SvaraRadera
  2. Jo, det har i och för sig hänt! Just nu läser jag en bok med Hitler som huvudperson och han var ju ganska poppis på sin tid. Och nu också tyvärr....

    SvaraRadera