Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

måndag 30 december 2013

En man som heter Ove, Fredrik Backman

Ove är kvarterspolis, en självutnämnd sådan. Han har sina principer, så är det bara. Han är expert på hur man strider mot myndigheter och män i vita skjortor. Och han är inte alls trevlig mot sin omgivning. Fast just nu är han mest ledsen och ensam och vill bli lämnad ifred. De nyinflyttade grannarna låter honom dock inte vara ifred. Först backar de över hans brevlåda, sedan tvingar de honom en katt och så håller det på. 

Vill inte skriva för mycket om handlingen, men den här boken är en känslomässig berg-och dalbana! Så ofantligt sorglig och så ofantligt rolig! Jag hade inga höga förväntningar alls. Jag trodde det skulle vara en feel-goodbok som man snabbt glömmer och som inte ger så mycket. Så fel jag hade! Det här var en mycket angenäm upplevelse som jag varmt rekommenderar. Glöm inte bort att ha näsdukar inom räckhåll!

1 kommentar: