Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

måndag 6 januari 2014

En oväntad vänskap, Abdel Sellou

Det här är den sanna historien om den osannolika vänskapen mellan Abdel och Philippe. Abdel är en stökig ung kille från Paris förorter som tidigare livnärt sig på att stjäla från turister. Abdels uppväxt hade inte behövt vara så tragisk, men han är ett problembarn från början. Abdel verkar inte särskilt medveten om att livet kunde vara annorlunda och han lever för stunden. Men så gör han en sak rätt i alla fall: Han går på en anställningsintervju och lyckas få jobb som Philippes assistent.
Philippe är en ryggmärgsförlamad, stenrik man med en cancersjuk fru. Philippe har en stark livsglädje, men han behöver hjälp med allt. Abdels starka armar underlättar hans tillvaro väsentligt. Livet vänder för dem båda två. 
Det finns ju en film baserad på denna historia också, en film som gjort världssuccé. Som jag inte sett. Har som princip att alltid läsa boken först! Boken är lättläst och intressant, men ganska kort. Den hade nog vunnit på ännu mer djupdykning i de totalt olika sociala skikt som de båda herrarna i boken kommer ifrån. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar