Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

tisdag 9 juli 2013

Fallvatten, Mikael Niemi

Naturens krafter visar sig på sitt allra sämsta humör i denna norrländska temporoman. Eller ska man säga att ”hämnden är ljuv”? Där fick den där människan som trodde att hon kunde tämja naturen! I vilket fall som helst, efter ett evigt regnande brister kraftverksdammarna i Lule älv och vi följer skräcken som följer flodvågen på sin väg mot havet.

Hela romanen utspelar sig på kanske en timme och det är en hel del udda figurer som dyker upp. Vad anställer Vattenfall för gubbar egentligen? En helikopterpilot blir avbruten i sitt självmordsförsök och blir tvungen att rädda livet på folk som riskerar att hamna i älven. En mamma åker åt fel håll i ett försök att rädda sin dotter. Plus en rad andra vars dramatiska öde skildras i ett motorvägstempo. Förutom att det blir tvärstopp på motorvägen just vid detta tillfälle. Men i romanen är det fullt ös medvetslös.

Sträckläsning, o ja. Bra? O ja! Se till att ha några timmar till låns när du sätter dig med den här, för du kommer inte kunna sluta läsa!

2 kommentarer:

  1. Den här har stått på min önskelista sedan... ja, sedan den kom ut. Jag har fortfarande inte köpt/fått den. Nu ser jag att den snart kommer i pocket. Då minsann :)

    SvaraRadera
  2. Då får du se till att ge dig iväg på en lång tågresa eller något annat som gör att du får läsa ifred!

    SvaraRadera