Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

måndag 15 juli 2013

En helt annan historia, Håkan Nesser

Sommar! Då är det deckare som gäller. Jag gav mig på bok nummer två i Nessers serie om kriminalinspektör Barbarotti. Han har hittat en ny kärlek i sin Marianne och åker på romantisk semester till Gotland. Så störs idyllen av att Barbarotti öppnar sin medhavda post. Där finns ett brev med texten ”Tänker ta livet av Erik Bergman. Få se om du kan stoppa mig”. Mycket riktigt, snart hittas en mördad man vid namn Erik Bergman i ett joggingspår i Kymlinge. Och sedan kommer det ett nytt brev till Barbarottis hemadress….

Den första boken i serien, ”Människa utan hund”, tyckte jag var bättre som bok än som deckare. Men här är deckargåtan riktigt delikat. Hur hänger morden ihop? Varför är det Barbarotti som får breven? Först reagerade jag på den fåniga titeln, ”En helt annan historia”, men när man väl kommit igenom de 587 sidorna så tänker man att ”aha- ja det där var ju lite klurigt”! Helt ok sommardeckare tycker jag. Konstaterar att Nessers tvåa fått väldigt blandat betyg på andra ställen, både väldigt högt och väldigt lågt. Bara jag som tycker mittemellan?

2 kommentarer:

  1. Nu när jag vant mig vid att Nesser inte skriver helt "vanliga" deckare så uppskattar jag honom mer :)

    Jag var inte helt såld på denna, men den var bra.

    SvaraRadera
  2. Håller med om att den första var bättre, men jag gillade deckargåtan i den här! Har just införskaffat bok nr. 3 på Myrorna....

    SvaraRadera