Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

söndag 23 juni 2013

Själens osaliga längtan, Audrey Niffenegger

Elspeth Noblin är i 40-årsåldern när hon dör i cancer. Hennes betydligt yngre älskare Robert, tillika hennes granne, är förkrossad och saknar henne något oerhört. Men det är inte han som får ärva hennes lägenhet och allt som finns i den. Lägenheten går till hennes systerdöttrar, de amerikanska tvillingarna Julia och Valentina, som Elspeth knappt har träffat. Elspeths villkor för arvet är att tvillingarna ska komma till London och bo i lägenheten i minst ett år, samt att deras mamma, Elspeths enäggstvilling Edie, inte får komma dit.

Julia och Valentina flyttar till London och till lägenheten. Det visar sig dock snart att den förra ägarinnan ännu inte flyttat ut. Elspeths vålnad blir mer och mer påtaglig. Hon får särskilt bra kontakt med den mer undergivna tvillingen Valentina och förstås med Robert. Men är det samma Elspeth som när hon levde?

Å, här har vi en författarinna som jag tycker om! Författarinnan till ”Tidsresenärens hustru” gör ingen besviken med denna roman. Är det en feel-goodroman? Nej, den är för bra för att hamna i det facket! Dessutom är inte allt så feel-good som man först luras att tro. Underbara karaktärer, underbart språk och en fullständig osannolik historia. Romanen belyser ämnen som frigörelse och självständighet, längtan och kärlek. Och det är en katt med och spelar en avgörande roll, bara en sån sak! 

2 kommentarer:

  1. Har velat läsa denna så länge. Hoppas det blir av snart!

    SvaraRadera
  2. Det låter bra! Jag längtar efter fler böcker av denna författarinna!

    SvaraRadera