Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

söndag 13 januari 2013

1Q84 – första boken, Haruki Murakami


Aomames taxi kommer inte fram i rusningstrafiken och hon får ta en genväg till fots för att hinna fram till sitt viktiga uppdrag. Senare märker hon att hon missat väsentliga händelser i nyhetsflödet. Och varför är det plötsligt två månar på natthimlen?
Tengo får, i väntan på sitt eget stora författargenombrott, hjälpa den unga Fukaeri med hennes debutroman. Skriva kan hon inte, men det hon har att berätta är något alldeles unikt. Upplevelserna i romanen blir så verkliga att Tengo börjar undra om hon inte varit med om allt själv. Men hur är det möjligt?

Näe, nu vågar jag inte avslöja mer! Murakamis trio i romaner med titeln 1Q84 börjar trögt, men man får inte ge sig. Det tar tid att bygga upp en hållfast grund. Inslag av övernaturlighet blandat med sex och karaktärer som är minst sagt…speciella! Jag kommer på mig själv med att raskt se till att få tag på del numero två!

Norstedts 2012

2 kommentarer:

  1. Ja, IQ84 är en intressant triologi. Men den kräver sin läsare, det gör den. "Kafka på stranden" av Murakami är annars min favorit.

    SvaraRadera
  2. Och jag bara älskade Norweigan Wood!

    SvaraRadera