Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

söndag 24 juni 2012

Slutet på mister Y, Scarlett Thomas


Ariel har precis börjat som doktorand på universitetet. Det går väl inte så bra, för hennes handledare, professor Burlem, är mystiskt försvunnen. En dag rasar en av universitetets byggnader ned i tunnelbanesystemet. Så universitetet får stänga. På vägen hem går Ariel förbi ett antikvariat hon inte lagt märke till förut. Där hittar hon en låda med gamla böcker. Hon kan inte tro det är sant när det visar sig att en av böckerna är Slutet på Mister Y, av författaren Lumas. För det är ju Lumas hon ska skriva en avhandling om. Boken är unik, för det finns nästan inga exemplar kvar av den i världen. Dessutom bär den på en förbannelse. Det sägs att alla som läser ut boken dör. Ariel lägger sina sista pengar på att köpa boken och läser ut den så snart hon kan.

I boken finns ett recept på en mixtur som gör att man kan ta sig in i Troposfären. Väl där kan du ta dig in i andras medvetanden och ta del av deras tankar. Något som är starkt beroendeframkallande. Men se upp, det är lätt att gå vilse! Och det finns andra som är ute efter receptet. Ariel befinner sig plötsligt i en livsfarlig situation och hennes enda räddning blir att försöka hitta den försvunne professorn. Via lite mind-hopping….

Stor underhållning! Ariel är dessutom en speciell personlighet. Hon är destruktiv, besatt av sex och visar sig ha ovanlig talang när det kommer till att ta sig runt i Troposfären. Boken är som en blandning mellan ”Liftarens guide till galaxen” och ”Vindens skugga”. Mycket filosofisk men också helt galen. Boken hade dock vunnit på att vara 100 sidor kortare. Men håll ut! För slutet på ”Slutet på mister Y” är….åh…näe jag ska vara tyst nu! Läs den!

Pocketförlaget 2007

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar