Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

söndag 25 mars 2012

Nattens barn, Traci Lords


En mycket obehaglig biografi om ett utnyttjat barn. 

Traci Lords hette från början Nora Kuzma. Hon är nummer två i en syskonskara på fyra systrar och med en mamma som letar efter ett bättre liv. De lever ett kringflackande liv men hamnar så småningom i Kalifornien. Mammas nya kille Roger är ohälsosamt intresserad av Nora, som är tidigt utvecklad. Det finns andra som upptäcker det också. 10 år gammal blir Nora våldtagen av en äldre kille, som utnyttjar det faktum att hon är förtjust i honom. Nora tror att det är hennes eget fel och känner sig som en hora. Det blir inte bättre sen. 15 år gammal blir hon gravid med en annan kille som raskt överger henne. Men mammas snälle Roger hjälper henne till en abortklinik. Han hjälper henne med lite annat också. Bland annat till hennes första fotojobb. Som nakenmodell, 15 år gammal. Nora rymmer hemifrån och hamnar allt djupare ned i porrträsket och hon dövar sin ångest med alkohol och droger. Och hon blir till en vida känd porrstjärna.

Men sedan vänder det. Sakta sakta. Nora kämpar sig ur sitt drogberoende och sitt trassliga liv genom terapisamtal och teaterlektioner. Det leder till små biroller i TV-serier och mer påklätt modellande. Hon lär känna trevliga människor som inte vill henne illa.

Bitvis mår man riktigt dåligt av att läsa det här. Åtminstone första halvan. Andra halvan är ganska ointressant, med mycket "namedropping" av mer eller mindre kända namn i Hollywood. Traci berättar också hur hon tvingas vittna mot sina tidigare arbetsgivare i ett försök från FBI att bekämpa barnporrindustrin. Läsvärt? Definitivt, även om språket haltar mycket, det är ju ingen van författare som skriver och det märks.

Nattens barn, Panpocket 2003

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar