Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

söndag 30 april 2017

I väntan på gryningen, Regina McBride

Clodagh spenderar sin uppväxt med att försöka förstå sig på sin mamma Agatha. Agatha har ett ursprung som ”tinker”, som är en benämning på resandefolket. Den betydligt äldre och mer ekonomiskt välbeställde Frank Sheehy lyckas tillfälligt fånga in Agathas vilda själ och gör henne till en del av sin familj. Agatha flyttar in i hans vackra hus på den irländska västkusten. Men Frank är sjuklig och strax efter deras bröllop, dör han. Då är Agatha gravid och hon föder så småningom två små tvillingflickor. Agatha skickas med sina flickor till östra Irland, med en hemhjälp som hjälper henne uppfostra flickorna. Lilla Mare är också sjuklig blir bara fem år, men Clodagh växer upp till en spegelbild av sin mor.

Agatha passar inte att bo i ett hus på en och samma plats. Hon är djupt olycklig och söker sig tillbaka till sina rötter och in i en tinkermans armar. Hennes dotter kommer också att följa i hennes fotsteg, trots att hon har alla förutsättningar att lyckas nå framgång i den mer ”accepterade”, moderna världen.

I kulisserna ryter Atlantens vågar och slår mot den irländska kustens branta klippstränder. Har du inte varit på Irland förut så kommer du att vilja åka dit nu. Naturens element är en del i att denna bok blir så fängslande. Fast lite väl förutsägbar. Läs inte baksidan på boken, då får du reda på för mycket! Bäst är just mystiken och stämningen i boken, kanske inte berättelsen i sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar