Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

söndag 12 mars 2017

Kvinnan på övervåningen, Claire Messud

Nora är en lågstadielärare i 40-årsåldersåldern som lever ensam i en alldeles vanlig amerikansk stad. Livet knallar på utan att något särskilt händer. Nora är en ordentlig och pålitlig människa som tar god hand om sin åldrande far på helgerna och på vardagarna andras barn. Är det bra så? Nja, en gång gjorde hon valet att gå ifrån ett annat liv, fullt av pengar och stress, för att jobba mer med den konstnärliga sidan av sig själv. Det har hon förträngt nu. Tills en dag lille Reza och hans föräldrar dyker upp i hennes liv. Rezas mamma Sirena är konstnär på riktigt. Olika omständigheter gör att Nora får dela ateljé med henne och på nära håll studera hur allt skulle kunna vara. Mer och mer blir hon en del av Sirena och Rezas familj. Hon kommer så nära. Och sedan kommer chocken….

Man kan ju fråga sig varför alla dessa böcker om krisande kvinnor i 40-årsåldern ständigt hamnar i mina händer! Hm… Den här var ganska bra faktiskt. Handlar om att det aldrig är för sent att ta tag i sina drömmar. Även om det i det här fallet har ett ganska så högt pris.

2 kommentarer:

  1. Jag minns boken som att hon var så besviken och arg på sin situation. Minns jag fel?

    SvaraRadera
  2. Ja fast hon kommer ju inte på det förrän hon ser hur det skulle kunna vara...

    SvaraRadera