Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

tisdag 17 januari 2017

En hemlig plats, Tana French

Ett mord har skett på en flickskola på Irland. Men den som blivit mördad är en tonårskille som inte alls borde ha på skolan att göra. Vem var det han skulle träffa?

Polisen kommer ingenstans och spåret kallnar. Så något år senare går en av skolans elever, Holly, till polisen med en lapp som hon just har hittat på en anslagstavla. Lappen består av ett foto på den mördade killen och på fotot har någon klistrat dit utklippta bokstäver: ”Jag vet vem som mördade honom”. Jakten tar fart igen. Polisen ringar in personerna som teoretiskt skulle kunna ha satt upp lappen till två rivaliserande gäng på skolan. Gängen smutskastar varandra och det blir till att lägga ett pussel bland lögner och anklagelser och vad som skulle kunna vara sant. Ni minns väl hur det var att vara tonåring? Då var det vännerna som kände till ens djupaste hemligheter och vännerna som betydde allt. Say no more….

Man får ge boken 100 sidor, men sedan börjar det bli intressant. Dels förflyttas man tillbaka i tiden och får följa framförallt Hollys gäng och hur året har sett ut för dem. Däremellan följer vi kriminalarna som genom förhör försöker nysta fram sanningen och där allt utspelar sig under en och samma dag.

Väldigt ordrik bok på nästan 600 sidor, men fängslande. Jag lyckas inte riktigt fånga andan i boken här, men det är ingen deckare i strikt mening, mer än roman. Faktiskt med lite övernaturliga inslag. Tonårstugget som kommer in mellan raderna är ett klart komiskt och underhållande inslag i allt det mörka. Läs den! 

2 kommentarer:

  1. Detta är en författare som jag är sugen på.

    SvaraRadera
  2. Gillar att den är lite mystisk!

    SvaraRadera