Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

söndag 11 september 2016

The mapping of love and death, Jacqueline Winspear

Maisie Dobbs är nog en av mina favorithjältinnor. En detektiv i bästa Agatha Christie-anda. Och det hela utspelar sig i London, bara en sån sak! Det finns ett stort antal böcker i denna serie och den här boken är nummer 7 om jag inte har helt fel. Jag har läst fyra böcker tidigare, varav de tre första böckerna finns på svenska. Men resten finns inte på svenska! Nåja, det går att läsa dem på engelska också.

Maisie Dobbs, för er som inte vet, är en självständig dam med egen detektivbyrå i mellankrigstidens London. Tillsammans med sin lojale assisstent Billy tar hon emot sina klienter och den här gången är det en väns bekant som behöver hjälp med att lösa ett mysterium. I en skyttegrav under första världskriget dog kartritaren Micheal Clifton. Långt senare har hans far kommit underfund med att det kanske inte var en krigshandling som bragde sonen om livet. Han kommer till Maisie med ett obduktionsprotokoll, samt ytterligare ett mysterium; Vem är kvinnan vars kärleksbrev har påträffats bland Michaels tillhörigheter?

Tänk att det kan vara så livsfarligt att vara kartritare och då är det inte krigets kartor vi talar om. Måste säga att det här är nog min favorit i serien hittills, riktigt spännande och väldigt invecklad intrig. Samtidigt som Maisies privatliv också kommer i fokus och livet bjuder på både kärlek och stor sorg. Läs den här serien, det här är alldeles underbart!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar