Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

söndag 21 augusti 2016

Svarthuset, Peter May

En ny deckarserie, som utspelar sig på Yttre Hebriderna utanför Skottlands kust. Skulle kanske lika gärna kunna ha varit på månen, så isolerat som dessa öar ligger. Kriminalkomissarie Fin är uppväxt på öarna, men tog sig därifrån i samband med studier. Sedan dess har han aldrig återvänt, med något enstaka undantag. Nu skakas öarna av ett brutalt mord, som visar sig ha vissa samband med ett av Fins gamla fall på fastlandet. Fin tvingas nu åka tillbaka, efter 18 år, och han är inte direkt välkommen. Det blir ett svårt återseende med hans gamla barndomskamrat och med flickvännen som det tog slut med för så länge sedan.

Väldigt välskrivet, lättläst, oerhört intressant och fängslande. Men ingen reklam för Yttre Hebriderna direkt, platsen beskrivs som ödslig, karg och blåsig och folk är inskränkta, alkoholiserade och deprimerade.. Fantastiskt bra som bok och en väldigt spännande deckare. Ser fram emot att läsa fler!

2 kommentarer:

  1. Tycker så mycket om den här serien.

    SvaraRadera
  2. Jag började på den andra boken idag!

    SvaraRadera