Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

söndag 18 september 2016

Det krävs tusen vackra ord, Rose Marie Bouw

En morgon, när vågen visar 143 kg vill Ulrika inte mer. Hon går ut genom dörren och lämnar sina tre små pojkar lekandes i huset. Hon bara ger sig av och hör inte av sig. Tiden går. Desperata telefonmeddelanden blir till arga telefonmeddelanden som blir till uppgivna och ledsna telefonmeddelanden. Tiden gör något med Ulrika. Hon äter inte som tröst längre. Hon börjar springa. Kläderna blir för stora. Och där på stället där hon har hamnat finns det en liten person med stort hjärta och rött lockigt hår, som bestämmer sig för att Ulrika, hon är bra.

Mycket fint skriven bok om att gå vilse och tappa bort sig själv, men sedan hitta hem igen. Kanske inte samma hem, men hem. Om fasader som spricker och om att till slut se sanningar som man egentligen visste fanns där. Om hur man kan gå vidare trots att det värsta av allt händer.

Stämningsfull bok om livet i liknande stil som ”En man som heter Ove” eller ”Livet efter dig”. Sorgligt men hoppfullt utan att det blir förutsägbart och kletigt. Läsa? Ja!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar