Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

lördag 19 mars 2016

Sonjas sista vilja, Åsa Hellberg

En härlig roman om fyra väninnor i mogen ålder. Så pass mogen ålder att en av dem går och dör. De tre återstående vännerna är förtvivlade men får sig också sitt livs chock när Sonjas testamente läses upp. Sonja hade inga barn och lämnar därför allt till sina vänner. Det visar sig att Sonja har gått och burit på den lilla hemligheten att hon i själva verket är mångmiljonär. Nu har hon utarbetat en plan för var och en av sina vänner och ger dem möjlighet att starta om sina liv på olika platser i Europa. Det är inte bara på det ekonomiska och jobbmässiga planet det blir omstarter, Sonja visar sig ha haft oanad talang för match-making också...

Hela boken är helt osannolik. Det är klart att om nu Sonja brytt sig så mycket om sina vänner och haft så mycket pengar, så hade hon väl hjälpt dem i levande livet också. Särskilt den av hennes vänner som varit sjukpensionär och ensamstående förälder. Men spela roll, jag blir på gott humör av denna feel-goodroman. Medelåldern verkar allt annat än grå och trist! En cliff-hanger på slutet avslöjar att det finns en uppföljare också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar