Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

tisdag 3 november 2015

Lila, Marilynne Robinson

Lila är en hemlös flicka, även om hennes första år inte började så. En dag när hon satt på trappan kom Doll förbi och tog henne med sig helt enkelt. De vandrar omkring på vägarna och Doll får arbete lite här och var. En gång stannar de ett helt år på ett ställe. Då får Lila gå i skolan och lära sig läsa.

Så kommer det en dag när Doll är så gammal att hon inte orkar ta hand om Lila längre. En händelse gör också att de till sist skiljs åt för alltid. Nu är Lila ensam. Hennes längtan efter någon tar henne till en liten by och till kyrkan där. Ett möte med prästen gör att ett nytt liv tar fart.

En bok om behovet att ha någon att ta hand om. Inte nödvändigtvis att bli tagen om hand själv. En långsam roman utan direkt berättade händelser. Allt lindas in och som läsare får man själv försöka förstå vad som händer. Ändå är det här lättläst och det flyter på. Jag kom på mig själv med att nästan sträckläsa boken. Nu låter det som att jag tyckte det här var alldeles fantastiskt, men egentligen är det ingen speciell bok. Dessutom är den lite gubbsjuk och hade det varit en man som skrivit så hade jag inte accepterat det här. Nu känns det ändå okej, men ingen bok jag kommer att minnas särskilt länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar