Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

söndag 20 september 2015

Solace, Belinda McKeon

Det finns så många fantastiska böcker som inte översätts till svenska. Här kommer ett irländskt litet guldkorn.

Mark är doktorand och skriver om en lokal författare från sin hemtrakt. Ett väldigt konstigt och meningslöst sätt att försörja sig tycker hans pappa Tom. Det är hemma på gården Mark hör hemma, bland korna och de gröna fälten. Tom missar aldrig chansen att tjata på Mark att han ska komma hem och hjälpa till med att slå fälten.

Så en dag står Joanne där framför Mark. Han faller handlöst för henne utan att riktigt förstå varför. Det visar sig att Joanne är från grannbyn. Hennes pappa, som är död nu, var en skrupellös advokat som en gång lurade av Tom ett rättmätigt arv. Tycker Tom. Men det var längesen nu, kan Tom acceptera Joanne som svärdotter?

Ett familjedrama med sorgliga förvecklingar, men också med framtidshopp. Lättläst också som tur var, den finns som sagt inte på svenska! Tyckte mycket om den här boken och blev varm i hjärtat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar