Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

tisdag 29 september 2015

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn, Ransom Riggs

Jacobs farfar brukar berätta märkliga historier och visa fotografier från sin uppväxt, som han delvis spenderat på ett barnhem på en liten enslig ö utanför Wales. Så dör farfar under mystiska omständigheter och Jacob blir vittne till händelsen. Men han kan ju inte gärna säga att det är ett monster som han sett ge sig på farfar, vem skulle tro på det?

Ett upphittat brev gör att Jacob övertalar sin pappa att de ska åka och besöka den där ön. Vad är det för hemligheter som gömmer sig där?

Boken är förstås skriven för tonåringar och är därmed lättläst. Det börjar lovande, men sedan tappar jag intresset. Det här är aldrig särskilt spännande och den annorlunda världen är inte så intressant. Kan konstatera att nu har jag faktiskt tröttnat på ungdoms-fantasy. Så det blir ingen fortsättning på denna serie för min del.

1 kommentar:

  1. Den här serien föll jag för. Tyckte om språket. Sedan gillar jag när man anstränger sig för att göra boken fin.

    SvaraRadera