Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

lördag 9 augusti 2014

Den frusna trädgården, Kristin Hannah

En roman om två systrar. Fast egentligen handlar den mer om deras känslokalla mamma och varför hon beter sig som hon gör mot sina döttrar.

Meredith heter den äldsta systern. Hon har stannat kvar i småstaden, gift sig med sin ungdomskärlek, fått två barn och tagit över föräldrarnas odlingsverksamhet. Den yngre systern Nina har valt ett helt annat liv. Hon reser världen över som krigsfotograf och älskar sitt fria liv, även om hon får se så mycket hemskheter genom sin kameralins.

Så måste ändå Nina åka hem till USA och till sin familj. Pappan har blivit mycket dålig och ligger på sin dödsbädd. Där säger han åt sina döttrar att de måste lyssna på sin mammas saga. Den som de så ofta hört henne börja på i skydd av kvällens mörker, men som hon aldrig berättat färdigt. Mamman är högst motvillig, men Nina är envis. Hon vet hur man får människor att berätta. Sakta växer en historia fram, om ett krig långt borta för längesedan och ett iskallt, svältande Leningrad.

Du kanske redan räknat ut att här har vi två historier i en. Det är den ryska historien som är klart mest intressant, även om den nutida är lättare att relatera till. Väldigt dramatiskt hela boken igenom. Lättläst och gripande är det också. Rekommenderas varmt, men jag hade kunnat vara utan de sista 15 sidorna. Det blir lite för mycket! Ska inte säga av vad. Men det märks att författarinnan är amerikan tycker jag…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar