Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

onsdag 18 juni 2014

God natt, finaste – Dorothy Koomson

Nova och Mal är två gamla barndomsvänner som möter vuxenlivet i ett komplicerat vänskapsförhållande. Nova trodde allt att det skulle bli hon och Mal till slut, men så blir det inte. Mal möter Stephanie och Nova möter Keith. Mals och Novas nära vänskap finns dock där. När Mal och Stephanie inte kan få barn tillsammans, är det Nova som får frågan om hon kan tänka sig att bli surrogatmamma. Mitt i graviditeten får Stephanie panik. Hon vågar inte tro att Mal stannar hos henne om han får barn med Nova. Hon och Mal lämnar Nova åt sitt öde och bryter kontakten med henne. Åtta år senare händer något som gör att det blir bråttom för Mal att lära känna sin son.

De två berättarrösterna utgörs av kvinnorna i boken. Fler röster ger förstås fler perspektiv och ett större djup i historien. Det är ett lättläst drama men en ganska osannolik historia. Och det är vansinnigt sorgligt! Näsdukar? Ja, det kan behövas! Konstaterar att det kan vara värt att leta reda på fler böcker av Dorothy Koomson…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar