Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

söndag 22 juni 2014

Här ligger jag och blöder, Jenny Jägerfeld

Maja går i första ring på estetprogrammet på gymnasiet. På skulpturlektionen står hon och sågar till en hylla (om man nu får göra en hylla på skulpturlektionen). Så slinter den elektriska sticksågen och tar med sig den översta toppen av Majas tumme. En viss oro bryter ut i Majas omgivning. Gjorde hon det där med flit?

Såklart inte! Pappa oroar sig helt i onödan. Tycker Maja. Maja själv blir orolig när mamma Jana inte dyker upp och hämtar henne, när det några dagar senare blir dags för mammas helg. Inte för att Jana är den omtänksamma typen, men detta är olikt hennes annars så taktfasta rutiner. Var är hon någonstans? I jakten på Jana råkar Maja ramla in på grannen Justins fest där hon möter några nya intressanta bekantskaper.

Denna fina ungdomsbok vann Augustpriset 2010. Härlig sträckläsning och man bjuds på mycket humor, värme och vardagsdrama. Subtilt inlindat är Maja och hennes vän Enzos utanförskap. Relationen mellan Maja och hennes pappa är en annan av bokens höjdpunkter. Läs den!! Det går snabbt! Och jag blev mest glad. Och lite rörd.

2 kommentarer: