Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

söndag 25 maj 2014

Divergent, Veronica Roth

Tänk dig ett samhälle uppdelat i fem falanger: De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda. Beatrice Pryor är sexton år och har hittills vuxit upp bland De osjälviska. Nu är det dags för henne att välja om hon ska vara kvar hos sin familj eller om hon ska lämna dem för en annan falang. Valet hon gör förvånar alla. Hon väljer De tappra och står inför en initieringsfas med hårda fysiska och psykiska prov. Den som inte klarar proven kastas ut till ett liv som falanglös. Beatrice, eller Tris som hon nu väljer att kalla sig, har med sin en livsfarlig hemlighet. Är det den som gör att hon dras till sin stenhårde tränare Four?

Likt Hungerspelen? Tja, lite kanske. Precis som i Hungerspelen utvecklar sig historien till att hela samhället håller på att falla i bitar. Men visst är det upplyftande att det nu äntligen dyker upp spännande böcker med coola tjejer som får vara hjältar. Ganska välskrivet och med komplexa karaktärer dessutom. Jodå, klart läsvärt! Nu mot bioduken!

2 kommentarer:

  1. Denna ligger i högen med böcker som skall läsas under sommaren!

    SvaraRadera
  2. Låter bra! Bok nummer tre finns väl på engelska nu, är det inte så?

    SvaraRadera