Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

lördag 2 februari 2013

Den tomma stolen, J.K. Rowling


Harry Potters mamma har gått vidare i livet med denna roman som utspelar sig i den lilla engelska staden Pegford. Kommundelsledamot Barry Fairbrother lämnar jordelivet väldigt hastigt och oväntat. Han lämnar en tom stol efter sig i kommundelsnämnden och en stad i kaos. Mannen som slagits för de svaga i samhället är plötsligt borta, så vad kommer att hända nu? Det verkar som att alla kandidater till stolen i fråga har hemligheter som de inte vill ska komma fram. Men det gör de, en efter en på kommunens hemsida och inläggen publiceras av den mystiska karaktären ”Barry Fairbrothers vålnad”…

Jag lyssnade på detta som ljudbok. Det var väldigt mycket folk att hålla reda på, men när man väl fått någorlunda kläm på vem som var vem, och vem som hörde ihop med vem, så blev det väldigt underhållande. Humoristiskt och glatt till en början, men så smyger sig en svart och samhällskritisk ton in i det hela. Är det bara ungdomarna som är vettiga i staden Pegford? Mycket läsvärt! Eller hörvärt… Och väldigt långt från Harry Potter!

3 kommentarer:

  1. Håller med som du kan se här:http://bokslukarna.wordpress.com/2012/10/20/the-casual-vacancy-av-j-k-rowling/

    SvaraRadera
  2. Kul att hitta fler som gillade den! Inte alla som tyckte om den här inte, en sån där bok som delat folket i två läger ^^

    SvaraRadera
  3. Har högst medvetet låtit bli att läsa bloggar och recensioner om denna bok. Ville bilda mig en helt egen uppfattning :)

    SvaraRadera