Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

söndag 23 december 2012

Sömngångerskan, Essie Fox


Phoebe är 17 år när en ny värld öppnar sig för hennes ögon. Hon får följa med sin moster Cissy till teatern, när Cissy gör come-back som sångerska. Detta gillas inte alls av Phoebes stränga, religiösa mor Maud. I publiken sitter en man som särskilt har ögon för Cissy. Hans namn är Nathaniel Samuels och han ska komma att spela en huvudroll i Phoebes liv också från och med denna kväll.

Det hela utspelar sig på 1880-talet, bland fattiga och rika, i storstaden London och i herrgårdsmiljöer på landsbygden. Och intrigen är så komplicerad att manusförfattarna till Dallas skulle bli gröna av avund.

Jag fick för mig att detta var en spökhistoria och det är lätt att tro det. För det är svårt för huvudrollsinnehavarna att skilja på drömmar och verklighet i denna mystiska roman. Vad är det för hemligheter som döljer sig bakom teaterridån?

Författaren har uppenbarligen gedigen kunskap kring tiden och miljöerna hon skriver om. Men språket är ingen fröjd, det är lite svårt att hänga med ibland. Och lite småfånigt blir det… Men gillar man Downtown Abbey, Jane Austen och annat brittiska kostymdrama, så ska man nog kunna uppskatta även detta!

Damm Förlag, Forma Books AB  2011

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar