Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

söndag 7 oktober 2012

Himmelsdalen, Marie Hermansson


Har just varit på semester med syfte att vila upp mig. Vid första anblicken är Himmelsdalen också en plats att vila upp sig på. Ett vackert, fridsamt vilohem för den som har psykiska problem, men ack så avlägset, långt in i de schweiziska Alperna. Här har Max slagit sig ned. Och hit kommer brodern Daniel för att hälsa på.

Bröderna är identiska tvillingar, även om Daniel gjort allt för att förvränga sitt utseende för att inte påminna om sin manipulative, egoistiske bror. Men nu har Max bett om en tjänst. Han kan inte betala räkningen för boendet och han ber Daniel byta plats med honom så att han kan ordna upp sina affärer. Bara några dagar. Daniel ger med sig, och Max ger sig av.
Men Max kommer inte tillbaka. Hur ska Daniel kunna bevisa att han är han, när Max tagit med sig alla hans identitetshandlingar och pengar. Himmelsdalen visar sig vara en allt annat en fridsam plats där det är omöjligt att veta vem man kan lita på. För Himmelsdalen är platsen där man stoppar undan de människor som är så farliga att de inte kan vistas i det vanliga samhället…och det är omöjligt att ta sig därifrån….

Hmm, det här blev aldrig så spännande. Själva storyn får man reda på bara genom att läsa baksidan på boken, även om det hela skruvar till sig några skruvade varv till. Konceptet är ganska intressant och det går att ana en samhällskritik i botten. Det blir godkänt från mig, men inte mer än så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar