Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

söndag 12 februari 2017

Hennes nya namn, Elena Ferrante

Bok nummer två under pseudonymen Ferrante, om Elena och Lilas vänskap i 60-talets Italien. Lila har gift sig, 17 år gammal, men inser snabbt vilket misstag det är. Hennes man, Stephano, slår henne. Istället för en akademisk framtid, som hon skulle kunna ha haft, består hennes liv av hushållsbestyr och att hjälpa till i makens butik. Efter ett tag blir Stephano orolig över att hon inte blir gravid och på doktorns inrådan blir hon skickad till ön Ischia för att vila upp sig. Elena följer med som sällskap. På ön finns också Elenas tidigare flirt Nino och Elena ser sin chans att knyta ihop trådarna där igen. Det går inte alls som det är tänkt och sommarvistelsen sliter sönder vänskapen mellan Elena och Lila. Elena fortsätter att koncentrera sig på sina studier och flyttar till Pisa och börjar på universitetet. Och Lila då, ja, hur ska det gå för henne?

Omslagsbilden på boken är så bra och så talande för innehållet! Men det är en ojämn uppföljare som bitvis är riktigt seg. Men sedan kommer det där dramat som jag ju inte kan avslöja bara sådär, och det blir en riktig nagelbitare av det hela ändå till slut. Som dessutom slutar med en cliffhanger, så nog kommer man hoppa in i bok 3. Jag förstår ändå inte varför den här serien skapar ett sådant intresse att det blir 560 personer i kö på böckerna på bibblan. Men någonting är det, för jag har just blivit nummer 561…. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar