Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

lördag 25 oktober 2014

The Maze Runner, James Dashner

Bioaktuella Maze runner. Klart att boken ska läsas först!

Thomas vaknar upp i en hiss. Det enda han kan komma ihåg är vad han heter. Alla andra minnen har sopats bort. Hissen tar honom till ett udda samhälle med tonårspojkar där världen består av ett stort fält omgivet av stenväggar. Men det finns öppningar ut, genom dörrar som leder till en gigantisk labyrint, The Maze. Pojkarna har varit där i två år när Thomas kommer dit. Ingen vet varför de är där, men varje dag springer ett antal av dem ut i labyrinten och försöker hitta ut. På kvällen kommer de tillbaka igen. Då stängs dörrarna och labyrinten tas över av läskiga monster.

En pojke i månaden har det kommit, men redan dagen efter att Thomas kommit dit kommer hissen tillbaka. Bara det är en avvikelse från de vanliga rutinerna, men en ännu större överraskning väntar när hissdörrarna öppnas. Nu kommer allting att förändras.

Flugornas herre möter Hungerspelen. Grymt spännande är det! Små korta kapitel avslutas med cliffhanger efter cliffhanger. Jag läste boken på engelska och det funkade bra, tyckte det hela var lättläst. Funkade mindre bra att jobba, eftersom det blev sena kvällar innan jag klarade av att släcka lampan och sova… Höll på att glömma att gå av spårvagnen en dag också för att jag var så inne i dramat!

Totalt är det fyra böcker i denna serie. Står nu på kö för nummer två på biblioteket. Det känns okej, bok nummer 1 slutar på ett logiskt ställe så att nummer 2 kan ta över!

3 kommentarer:

  1. Jag gillade den också. En riktig sträckläsarbok. :-)

    SvaraRadera
  2. Såg filmen idag och beställde hem böckerna direkt jag kom hem ! :)

    SvaraRadera
  3. Har inte sett filmen än! Vågade inte ens kolla på trailern förrän jag hade läst halva boken först, ville inte få spänningen förstörd...

    SvaraRadera