Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

måndag 29 september 2014

Systerland, Curtis Sittenfeld

Å jag har väntat på den här! Har läst ”Presidentens hustru” och ”I en klass för sig” tidigare av samma författare och tyckte att det var alldeles fantastiska böcker.

Tvillingsystrarna Violet och Kate har en udda förmåga gemensamt: De är synska. Något som Violet ägnar sitt liv och sin karriär åt, medan Kate försöker undertrycka sin övernaturliga förmåga. Kate vill bara ägna sig att vara småbarnsförälder, där dagens händelse är att gå till någon av Saint Louis parker och gunga med barnen.

Vardagsrutinerna rubbas när det sker en mindre jordbävning. Violet blir intervjuad av media och menar att det där bara var en försmak av vad som komma skall. Så en natt är det Kate som vaknar och vet vilket datum jordbävningen ska ske. Mycket riktigt är det en annalkande katastrof på gång, men kanske inte den man tror. Boken är en skickligt uppbyggd vardagsthriller där relationerna i framförallt Kates närmaste cirkel sätts på prov.

Författaren själv är småbarnsförälder, läste jag i en artikel. Man kan lugnt säga att det märks. Mycket blöjbyten och amning blir det mellan sidorna och hur intressant är det, ärligt talat. Men det här är en bra bok ändå, inget snack om saken. Jag blir dock inte lika himlastormande förtjust i den här som hennes tidigare böcker. Väl godkänt ändå och jag kommer fortsätta läsa allt jag kommer över av Sittenfeld! Slurp sa det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar