Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

söndag 30 mars 2014

PS Jag älskar dig, Cecelia Ahern

För den som gillar irländsk chick-lit kommer här ett alternativ till Marian Keyes och Maeve Binchy. Cecelia Ahern var väldigt ung, bara 21 år, när hon klämde ur sig denna världssuccé. Det finns både fina ingredienser och smaklöst blask i det här paketet.

Holly och Gerry är ett ungt gift par som drabbas av en katastrof. Gerry får en hjärntumör och dör. Kvar blir en förtvivlad Holly som nu för första gången i sitt liv ska försöka klara sig själv. Hennes vänner och familj försöker stötta, men den som verkligen finns där som stöd på vägen är Gerry själv. Han har lämnat kvar 10 brev till Holly, ett för varje månad som är kvar på året.

Jag har som princip att läsa boken innan jag ser filmen, för den brukar ju alltid vara bättre. Det här är dock tredje gången på kort tid som filmen vinner. I filmen har de fånigaste delarna plockats bort och historien fått lite mer djup. Se filmen tycker jag, och strunta i boken! Läs något annat av Cecelia Ahern istället. Jag gillade hennes ”Om du bara kunde se mig” mycket bättre.

De andra två filmerna som vann över sin bok var för övrigt Hungerspelen del 2 och The Hobbit….

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar