Välkommen till min hörna av världen!Här hoppas jag du hittar ett boktips eller två. Eller tre....eller jättemånga... Jag anser mig vara allslukare vad gäller böcker. Det blir mest romaner och deckare skulle jag säga, inte så mycket fakta. Kan bli fantasy också, det händer!

söndag 25 augusti 2013

Inferno, Dan Brown

Dantes, förlåt, Dan Browns Inferno, är den tredje bok som jag läser av denne världskände författare. Samma koncept, till och med samma huvudperson, som i till exempel ”Änglar och demoner” och ”Da Vincikoden”. Vad är det då som är så intressant med just ”Inferno”? Jo, den utspelar sig delvis i Florens! Det är så barnsligt roligt att läsa om äventyr som utspelar sig på en plats där man har varit!

Stackars Robert Langdon hamnar mitt i en befarad världskatastrof. Fast först har han ingen aning om det. Han vaknar upp ett sjukhus i Florens, skjuten i huvudet och han minns ingenting. Vad gör han där? Vilken tur att han får hjälp av den supersnygga och supersmarta läkaren Sienna, som hjälper honom genom Florens. Sienna och Robert är på jakt efter Dantes dödsmask och polisen är på jakt efter dom. Varför då? Stackars Robert har fortfarande ingen aning.

Här går det undan minsann. Knappt har Robert vaknat upp ur sin koma förrän första biljakten sätter igång. Sedan fortsätter allt i ett rasande tempo genom hela boken. Däremellan som alltid mystiska symboler, hemliga gångar, gamla tavlor och ett galet geni. Ja, ni känner igen konceptet. Men spännande är det och nog lär man sig något på vägen. Varning får utfärdas, för här blir det sträckläsning och du får inget annat gjort förrän du kommit igenom sista sidan!


1 kommentar: